05 mrt 21 Geen opleidingscheques meer voor opleiding De Levensschool

Uit het antwoord dat Tom Ongena, Vlaams Parlementslid (Open Vld), kreeg van Vlaams minister van Werk, Hilde Crevits, over de opleidingen bij De Levensschool blijkt dat deze opleidingen geschrapt worden uit de opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.


De Levensschool kwam al meermaals in opspraak met bijvoorbeeld een cursus die chemotherapie voor kankerpati├źnten afraadde en meer recent ook omdat ze corona afdeden als een simpele griep. Ook de cijfers die de overheid vrijgaf over de coronapandemie werd in twijfel getrokken door de instelling.


Voordien kon je met opleidingscheques de opleiding tot gezondheidsconsulente volgen bij De Levensschool maar uit het antwoord van minister Crevits blijkt dat de opleiding negatief beoordeeld werd en dat ze dus uit de opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid geschrapt zal worden.


"Een goede zaak," zegt Ongena. "De Vlaamse Overheid betaalt de helft van deze opleidingen dus het is belangrijk dat men regelmatig de opleidingen evalueert en bekijkt of ze nog voldoen aan de voorwaarden die verbonden zijn aan de opleidingscheques", sluit Ongena af.